Despeses hipotecàries: Què son i cóm reclamar

A aquesta entrada breu us expliquem què són les despeses hipotecàries, quines poden reclamar-se i com fer-ho. 

Què són les despeses hipotecàries i quines puc reclamar?

A partir de la Sentència del Tribunal Suprem 705/2015 de 23 de desembre, es considera NUL·LA  la clàusula que obliga els que van signar un préstec hipotecari, a pagar totes les despeses relatives a la constitució i inscripció de la hipoteca. 

Es considera que l’interessat a la constitució notarial i inscripció de la hipoteca és la pròpia entitat bancària PRESTADOR, i per tant no al que se li concedeix el préstec: el consumidor prestatari .

És per això pel que a partir d’aquest moment s’han dictat múltiples sentències reconeixent l’obligatorietat de les entitats bancàries d’assumir les despeses següents:

  • Honoraris Notari per la formalització del préstec hipotecari
  • Honoraris Registre Propietat de la inscripció de la càrrega hipotecària
  • Pagament de l’Impost d’AJD

Despeses de gestoria per la tramitació registral i liquidació o presentació de l’impost

Quines despeses hipotecàries no són reclamables?

No podran reclamar-se les despeses referents a l’escriptura de compravenda i inscripció i impostos corresponent a la mateixa. 

Quins passos he de fer per reclamar les despeses hipotecàries?

En cas d’haver satisfet les despeses esmentades sobre el préstec hipotecari i a fi d’examinar la possibilitat d’èxit de la reclamació, cal revisar la documentació següent:

  • Escriptura del préstec hipotecari
  • Factures de Notària, registre, gestoria
  • L’impost AJD. (Model 390)

Et recomanem que et deixis assessorar per un expert respecte a la viabilitat del teu reclamació. A Sant Cugat Consulting estem a la teva disposició per ajudar-te amb el procediment, per recuperar les despeses que vas pagar a l’hora de signar la hipoteca.

Aquesta notícia conté informació de caràcter general, sense que constitueixi opinió professional ni assessoria jurídica i fiscal. Per a qualsevol consulta contacti amb nosaltres .

Sense comentaris per "Despeses hipotecàries: Què son i cóm reclamar"


    Vols fer un comentari?

    Pots escriure html